Tietoa minusta

Leanika Korn

Valmistuin vuonna 1984 nahkataidemaisteriksi oppilaitoksessa, minkä nimi on nykyisin Eesti Kunstiakadeemia (Viron Taideakatemia)..

Olen siitä lähtien tehnyt nahkakoruja, -laukkuja ja -taidetta. Olen osallistunut lukuisissa näyttelyissä Virossa ja muualla kuten Fiskarsin Onoman jäsenenä osuuskunnan kesänäyttelyihin. Tosi, kiireisenä elinkeinon harjoittajana olen pitänyt taiteen tekemisessä taukoa.

Työskentelin Tallinnassa laukkutehtaassa 12 vuotta mallisuunnittelijana. Vapaa ajalla tein taiteellisia, yksilöllisiä laukkuja, joita myytiin eri gallerioissa.

Vuodesta 2009, menin naimisiin Pasin kanssa ja olen asunut Suomessa. Ateljeeni ja myymälä sijaitsee Fiskarsissa, missä teen edelleenkin yksilölisiä laukkuja. Nautin niissä erilaisten nahan pintojen, värien ja linjojen sommittelusta. Viime vuosina olen aina enemmän tehnyt nahasta koruja. Korva, -ranne, -kaulakoruja. Leikkaan, värjään ja muokkaan käsiin kasvisparkittua nahkaa. Tavoitteena töissä on elävä pinta, kauniit linjat ja työn korkea laatu. Fiskarsin yläruukissa Vanhassa Auratehtaassa oli ateljee noin 9 vuotta, nyt ollaan ruukin pääkadun varrella, missä kaupan takahuoneessa on minun työtilani. Tervetuloa!

Leanika Korn  +358 40 325 9861

leanika@leanika.fi